Monday, January 31, 2011

Saudara Muslim Kita, Geng Kita

Salam semua geng :)

Yang pertamanya, seperti biasa admin menyusun 10 jari memohon kemaafan dari geng semua atas kekhilafan admin dalam meng-update blog & facebook. Sesungguhnya ini adalah amanah buat kami demi mengekalkan & memantapkan ukhuwah sesama kita. Bagaimanapun, atas kekangan faktor-faktor tertentu, kami masih belum mampu memberi komitmen 100% dalam memikul amanah ini. Sokongan dari kalian didahului dengan ucapan terima kasih. :)

Okay, straight to the point. Sejak kebelakangan ini, pelbagai musibah melanda saudara-saudara muslim kita, khususnya geng-geng kita yang terlibat. Tak kira sama ada krisis di Mesir, Tunisia, banjir-banjir yang melanda sekitar Malaysia (sekadar menyebut beberapa insiden), semuanya boleh dikira sebagai ujian dan peringatan dari Allah buat hamba-hambaNya. Walaupun sebagai manusia biasa kita tidak mempunyai kuasa atau harta yang banyak, tapi sebagai seorang mukmin, kita mempunyai senjata terhebat iaitu doa.

Antara references / updates untuk krisis di Mesir (sekadar berkongsi beberapa website yang admin tahu):
Sekian entry ringkas dari IGK. Mari kita sama-sama terus mendoakan kesejahteraan & keselamatan geng-geng kita walau di mana mereka berada. Update dari kalian dari semasa ke semasa adalah amat diharapkan. Syukran.

Salam 'Alaykum.